Hvordan hever du deigen i ovnen hvis den ikke er utstyrt med et spesialprogram?

Senest oppdatert 10.03.2023 13.18

Problem

  • Hvordan får du gjærdeigen til å heve i ovnen hvis ovnen ikke har heveprogram?
  • Ovnshåndboken beskriver ikke hvilken innstilling/alternativ som kan brukes til heving av gjærdeig.
  • Hvordan kan jeg bruke ovnen til å heve deigen?

Gjelder

  • Ovner
  • Komfyrer

Vedtak

1. Den ideelle temperaturen for gjæren å heve er mellom 30°C og 40°C.

Ved lavere temperatur tar det lengre tid før gjærdeigen hever.

2. Hvis apparatet ikke er utstyrt med et heveprogram, fortsett som følger:

  • Sett ovnen på 30-40°C med alle typer varmeinnstilling.
  • La ovnen varmes opp i ca. 5 minutter, og slå av ovnen.
  • Sett så bollen med gjærdeigen i ovnsrommet. Ettersom gjærdeigen trenger fuktighet for å heve, dekk bollen med f.eks. en fuktig klut.
  • Lukk ovnsdøren.
  • Etter cirka 20 til 30 minutter skal deigen ha økt i volum og kan bearbeides videre som beskrevet i oppskriften.
Finn brukermanualen din
Finn brukermanualen din

Løs problem, finn instruksjoner og annen dokumentasjon til produktet ditt.

Reservedeler og tilbehør
Reservedeler og tilbehør

Finn originale reservedeler for produktet ditt i vår web shop og få de levert på døren.