Os og røyk i ovnen under bruk

Senest oppdatert 29.10.2019 13.50

Problem

• Det oser eller ryker av ovnen under bruk

Gjelder

• Integrert ovn
  • Frittstående komfyr

Løsning

1. Rengjør ovnen. Os og røyk i ovnen skyldes at fett og rester fra tidligere mattilbereding varmes opp.
    • Hold ovnen ren etter hver bruk.
      Det er både på grunn av hygenen, men også for å vedlikeholde den best mulig, slik at emaljen og tilbehøret ikke nedslites. Når ovnen behøves rengjort, skal man velge riktig metode, avhengig av emalje i ovnen. Bruk ikke skarpe gjenstander eller slipemidler ved rengjøring. v
    • Blank, glatt emalje overalt:
      Velg et ovnrensemiddel som er egnet til husholdningsprodukter og følg anvisningen på flasken.
    • Katalyse-emalje. (ru sider):
      Sett ovnen på 200 grader, og la den stå i 1,5 time. Hvis det fremdeles er fettrester i ovnen når den er avkjølt, kan man bruke et mildt oppvaskemiddel sammen med en børste. Gjenta behandlingen noen ganger.
    • Pyrolyse:
      Velg et Pyrolyse-program tilbasset det smusset som er i ovnen.

Se brukermanualen for hvordan du skal rengjøre ovnen din. Last ned brukermanualen her.