Vann renner ned på kjøkkengulvet under steking

Senest oppdatert 23.11.2022 10.11

Problem

  • Vann renner ned på kjøkkengulvet under steking

Gjelder

  • Innbyggingsovn
  • Frittstående komfyr

Vedtak

  • Benytt en form som passer kjøttets størrelse.
  • Plasser formen på risten, og plasser kjøttet på en tallerken i formen for å samle opp saftene.  
  • Ikke benytt mer vann enn 200-400 ml. 
  • Ikke tilsett mer vann under steking.

Bruk av varmluft til steking vil føre til større fordampning og mer damp i ovnsrommet, samtidig som det vil tørke ut maten mer.

Bruk over- og undervarme når du lager retter som avgir mye fuktighet.

Historisk har langtidssteking og tilsetting av fuktighet i langpannen i forbindelse med dette ikke vært særlig utfordrende pga at fronten/glasset på gamle ovner hadde en veldig høy temperatur (Nemko godkjenner opp til 100°C utvendig) og man opplevde derfor ikke problemer

med at dampen i ovnen kondenserte på glasset.


Med nye krav om lavere overflatetemperatur på døren (40 -50°C) medfører at dampen kondenserer på glasset og renner ned som vann i skuffen under eller ned på gulvet. Dette er helt naturlig og skyldes ikke feil ved produktet.

Derfor anbefaler vi lavere temperaturer ved langtidssteking < 100°C vil gi et bedre resultat og ikke føre til uttørking av maten som temperaturer over 100°C gir. Om det er mange timer det dreier seg om kan man bruke over/undervarme eller ved vanlig langtidssteking er varmluft å foretrekke.

Samtidig vil man ved tilberedning under 100° slippe å hvile kjøttet etter steking – Steke skorpe kan man enten lage først, men helst til slutt i steke prosessen.


Pakningen på denne ovnen er keramisk for å kunne tåle en temperatur oppimot 500° C ved bruk av pyrolyserengjøring og kan derfor ikke ta imot evnt fukt som kondenserer på glasset..

Bestill service
Bestill service

Ønsker du bestille en service tekniker? Våre Electrolux teknikere inspiserer og løser problemet til et pris, inkludert reservedeler.

Reservedeler og tilbehør
Reservedeler og tilbehør

Finn originale reservedeler for produktet ditt i vår web shop og få de levert på døren.