Platetoppen avgir ikke varme

Senest oppdatert 30.10.2019 14.13

Problem

• Min koketopp varmer ikke

Gjelder

• Integrert med elektrisk koketopp
  • Integrert kokeseksjon med induksjon
  • Frittstående komfyr med elektrisk kokeseksjon
  • Frittstående komfyr med induksjonskokeseksjon

Løsning

1. Sørg for at apparatet er korrekt installert. Elektriske komfyrer skal være installert av autorisert el-installatør/godkjent serviceverksted, på 3 separate 230 V-faser. Hvis fase 0 eller 1 mangler, virker som regel ikke to soner/plater. En sikring til en fase kan også være defekt. Se installasjonsveiledningen eller kontakt et godkjent serviceverksted.

2. For induksjonskomfyrer:
    Sørg for at kasserollene oppfyller minimumskravene til diameter; de må passe, som beskrevet i brukerveiledningen. Kasserollene må være beregnet for induksjon. Hvis diameteren er for liten, eller hvis det ikke er nok magnetisk materiale på bunnen av gryten, kan det hende at varmeplaten ikke fungerer i høy innstilling / effektinnstilling.

3. Hvis ovennevnte forslag ikke løser problemet, anbefaler vi besøk av en service-tekniker.

Årsak

• Ødelagt sikring fra én fase i sikringsboksen.
  • Feilinstallasjon.