Ventilatoren suger ikke nok luft

Senest oppdatert 29.10.2019 13.50

Problem

 • Min ventilator suger ikke nok/for lite luft opp

Gjelder

 • Ventilator

Løsning

 1. Kontroller at luft siver ut fra den utvendige ventilåpningen på husets yttervegg. Om det ikke er luftstrøm ut, så er det muligens en tilstopping i rørsystemet. 
   
 2. Rens filtrene. Efter ca. 30 timers bruk skal metallfiltrene vaskes. Dette kan gjøres i en oppvaskemaskin eller helst for hånd. Bruk et insentivt program på minst 65 °C,  og helst vask separat. Filteret kan skifte farge, alt etter hvilket oppvaskemiddel som benyttes sammen med metallet i filteret.
  Papirfiltre anses for engangsutstyr og må byttes. Nye filtre kan kjøpes i webshoppen.
  Hvis enheden ikke har utvendig luftsystem, så kontroller at kullfilteret sitter korrekt. Dersom det er tilgriset/fettet eller skadet, må det skiftes ut eller rengjøres.
   
 3. Sørg for god utlufting på kjøkkenet.
  Det er viktig, spesielt i moderne, tette hus/leiligheter, å få tilført ny, frisk luft til kjøkkenet, slik at ventilatoren har mulighet for å skifte ut den skitne luften. Skapes det et for stort undertrykk og luftetthet, kan ikke ventilatoren suge tilstrekkelig. Luft kan tilføres gjennom utluftsventiler i vegg eller fra vindu, evt. la en dør til et annet rom stå åpen når ventilatoren er tett. Det er alltid lurt å kjøre ventilatoren 5-10 min. før og etter matlaging, for å unngå kondens.
   
 4. Hvis ovennevnte ikke løser problemet, anbefaler vi at du bestiller besøk av en servicetekniker. 

Tips

 • Rens filtrene ofte og grundig. Når filteret er fullt av fett, suges fettet videre opp i viftehatten og ut i slangen. Til slutt vil det være så mye fett på motoren og slangen, at det begynner å renne ned på komfyren.

 • Ventilatoren er designet tfor å suge ubehagelig lukt ut fra kjøkkenet. Den fjerner partikler og minimerer lukt.
  De er ikke beregnet til å fjerne damp. Dog fjernes en viss mengde damp, avhengig av kjøkkenets størrelse, luftgjennomstrømming og mengde damp.

Hjalp denne artikkelen deg?

service-electrolux

Bestill service

Ønsker du bestille en service tekniker? Våre Electrolux teknikere inspiserer og løser problemet til et pris, inkludert reservedeler.

spares-electrolux

Reservedeler og tilbehør

Finn originale reservedeler for produktet ditt i vår web shop og få de levert på døren.