DAMPOPPSKRIFTER FRA ZANUSSI
DAMP GJØR AT DU KAN ENKELT SKAPE FANTASTISK SMAK.
Bla gjennom våre dampoppskrifter fra smakfull focaccia til myke briocheruller, eller pitabrød som passer perfekt til favorittdipen din. Alt forberedt med vår Zanussi flerfunksjons PlusSteam-ovn.
TOMAT- OG BASILIKUMFOCACCIA
DEIG
328g vanlig hvetemel
240 g lunkent vann
7 g fint havsalt
3 g fersk gjær
22 g olje
TOPPING
1 kurv cherrytomater
1 bunt basilikum
Olivenolje for dypping
Halvsaltflak
Strø av semulemel
Focaccia er deilig når det spises på egenhånd, lett dyppet i olje. Eller hvorfor ikke prøve focaccia med pancetta-pakket kylling, toppetmed avocadosalsa?
METODE
1. Tilsett alle ingredienser i blandeskålen med deigkroken festet på plass. Sørg for at salt og gjær ikke kommer direkte i kontakt med hverandre før du begynner å blande.
2. Bland i en lav hastighet i 5 minutter, deretter på en raskere innstillinger i ytterligere 6 minutter.
3. Sett i en oljet skål ved romtemperatur og la stå i 2 timer. Brett forsiktig i konvolutt-form etter 1 og 2 timer.
4. La hvile i 15 minutter, og foreta deretter innsnitt med fingre over hele brødet, trykk basilikum og tomater inn i brødet. Hev på et varmt sted inntil størrelsen er doblet.
BAKING
1. Hell 100 ml vann på bunnen i ovnsrommet. Still ovnen til varmeprogrammet True fan cooking PlusSteam. Trykk på PlusSteam-knappen og la ovnen forvarmes til 230 °C*.
2. Strø deigen med olivenolje og strø med havsaltflak.
3. Sett brettet i ovnen, reduser temperaturen til 200 °C og stek i 15 til 20 minutter eller inntil det er gyllenbrunt.
Over-/undervarme: Forvarm ovnen til 240 °C. Sett brettet i ovnen og reduser til 220 °C, stek i 15 til 20 minutter eller inntil det er gyllenbrunt
EASY PITA (for 6)
DEIG
350 g vanlig hvetemel
220 g lunkent vann
16 g olje
7 g fint havsalt
7 g fersk gjær
Dette deilige brødet fra Midt-Østen er flott for deling med venner. Spesielt dyppet i din favorittdip og paret med krydrete lammespyd.
METODE
Tilsett alle ingredienser i blandeskålen med deigkroken festet på plass. Sørg for at salt og gjær ikke kommer i kontakt med hverandre før du begynner å blande.
Bland i en lav hastighet i 5 minutter, deretter på en raskere innstillinger i ytterligere 2 minutter.
Sett i en lett oljet skål ved romtemperatur og la stå i 2 timer, og hell den tilbake etter 1 og timer.
Skaler deig i stykker på 100 g; form i runder på en lett melete arbeidsoverflate og la hvile i 20 minutter.
Bruk en kjevle til å rulle ut deigen til ca. 5 mm tykkelse, strø med mel og sett på bakebrett.
BAKING
1. Hell 100 ml vann på bunnen i ovnsrommet. Still ovnen til varmeprogrammet True fan cooking PlusSteam. Trykk på PlusSteam-knappen og la ovnen forvarmes til 220 °C*.
2. Sett brettet i ovnen, stek i 10 til 15 minutter eller til den er puffet til en ball.
3. Etter baking fjerner du fra brettet og dekker med et rent kjøkkenhåndkle til pitaen er avkjølt.
Over-/undervarme: Forvarm ovnen til 220 °C. Stek i 15 til 20 minutter eller til den er puffet til en ball. Etter baking fjerner du fra brettet og dekker på rene håndklær til pitaen er avkjølt.
FERSK BAGUETTE (NOK TIL 4)
DEIG
432 g vanlig hvetemel
40 g lett rugmel
310 g lunkent vann
9 g fint havsalt
9 g fersk gjær
Strø av semulemel
Fyll disse ferske baguettene med det du måtte ønske – saktestekt grillet pulled pork, rødkålsalat og chilimarmelade er spesielt deilig.
METODE
BAKING
Hell 100 ml vann på bunnen i ovnsrommet. Still ovnen til varmeprogrammet True fan cooking PlusSteam. Trykk på PlusSteam-knappen og la ovnen forvarmes til 230 °C*.
Foreta to kutt langs lengden av baguetten med en liten skarp kniv, en foran den andre i midten.
Sett brettet i ovnen, reduser temperaturen til 200 °C og stek i 15 til 20 minutter eller inntil det er gyllenbrunt.
*Over-/undervarme: Forvarm ovnen til 240 °C. Sett brettet i ovnen og reduser til 220 °C, stek i 15 til 20 minutter eller inntil det er gyllenbrunt
GYLLEN BRIOCHE
DEIG
350 g vanlig hvetemel
36 g finkornet farin
7 g fint havsalt
10 g fersk gjær
48 g melk
HOLD TILBAKE
105 g mykt smør
SAMMENPISKET EGG
1 egg
Klype salt
Hvorfor ikke bruke briochebollene til å lage den ultimate burger? Bare tilfør en stor og saftig postei, ditt valg av ost, sauser og salat. Enkelt.