DAMPOPPSKRIFTER FRA ZANUSSI

DAMPOPPSKRIFTER FRA ZANUSSI

DAMP GJØR AT DU KAN ENKELT SKAPE FANTASTISK SMAK.

Bla gjennom våre dampoppskrifter fra smakfull focaccia til myke briocheruller, eller pitabrød som passer perfekt til favorittdipen din. Alt forberedt med vår Zanussi flerfunksjons PlusSteam-ovn.

TOMAT- OG BASILIKUMFOCACCIA

DEIG

328g vanlig hvetemel

240 g lunkent vann

7 g fint havsalt

3 g fersk gjær

22 g olje

TOPPING

1 kurv cherrytomater

1 bunt basilikum

Olivenolje for dypping

Halvsaltflak

Strø av semulemel

Focaccia er deilig når det spises på egenhånd, lett dyppet i olje. Eller hvorfor ikke prøve focaccia med pancetta-pakket kylling, toppetmed avocadosalsa?

METODE

1. Tilsett alle ingredienser i blandeskålen med deigkroken festet på plass. Sørg for at salt og gjær ikke kommer direkte i kontakt med hverandre før du begynner å blande.

2. Bland i en lav hastighet i 5 minutter, deretter på en raskere innstillinger i ytterligere 6 minutter.

3. Sett i en oljet skål ved romtemperatur og la stå i 2 timer. Brett forsiktig i konvolutt-form etter 1 og 2 timer.

4. La hvile i 15 minutter, og foreta deretter innsnitt med fingre over hele brødet, trykk basilikum og tomater inn i brødet. Hev på et varmt sted inntil størrelsen er doblet.


BAKING

1. Hell 100 ml vann på bunnen i ovnsrommet. Still ovnen til varmeprogrammet True fan cooking PlusSteam. Trykk på PlusSteam-knappen og la ovnen forvarmes til 230 °C*.

2. Strø deigen med olivenolje og strø med havsaltflak.

3. Sett brettet i ovnen, reduser temperaturen til 200 °C og stek i 15 til 20 minutter eller inntil det er gyllenbrunt.

Over-/undervarme: Forvarm ovnen til 240 °C. Sett brettet i ovnen og reduser til 220 °C, stek i 15 til 20 minutter eller inntil det er gyllenbrunt

EASY PITA (for 6)

DEIG

350 g vanlig hvetemel

220 g lunkent vann

16 g olje

7 g fint havsalt

7 g fersk gjær

Dette deilige brødet fra Midt-Østen er flott for deling med venner. Spesielt dyppet i din favorittdip og paret med krydrete lammespyd.

METODE

Tilsett alle ingredienser i blandeskålen med deigkroken festet på plass. Sørg for at salt og gjær ikke kommer i kontakt med hverandre før du begynner å blande.

Bland i en lav hastighet i 5 minutter, deretter på en raskere innstillinger i ytterligere 2 minutter.

Sett i en lett oljet skål ved romtemperatur og la stå i 2 timer, og hell den tilbake etter 1 og timer.

Skaler deig i stykker på 100 g; form i runder på en lett melete arbeidsoverflate og la hvile i 20 minutter.

Bruk en kjevle til å rulle ut deigen til ca. 5 mm tykkelse, strø med mel og sett på bakebrett.


BAKING

1. Hell 100 ml vann på bunnen i ovnsrommet. Still ovnen til varmeprogrammet True fan cooking PlusSteam. Trykk på PlusSteam-knappen og la ovnen forvarmes til 220 °C*.

2. Sett brettet i ovnen, stek i 10 til 15 minutter eller til den er puffet til en ball.

3. Etter baking fjerner du fra brettet og dekker med et rent kjøkkenhåndkle til pitaen er avkjølt.

Over-/undervarme: Forvarm ovnen til 220 °C. Stek i 15 til 20 minutter eller til den er puffet til en ball. Etter baking fjerner du fra brettet og dekker på rene håndklær til pitaen er avkjølt.

FERSK BAGUETTE (NOK TIL 4)

DEIG

432 g vanlig hvetemel

40 g lett rugmel

310 g lunkent vann

9 g fint havsalt

9 g fersk gjær

Strø av semulemel

Fyll disse ferske baguettene med det du måtte ønske – saktestekt grillet pulled pork, rødkålsalat og chilimarmelade er spesielt deilig.

METODE

1. Tilsett alle ingredienser i blandeskålen med deigkroken festet på plass. Sørg for at salt og gjær ikke kommer direkte i kontakt med hverandre før du begynner å blande.

2. Bland i en lav hastighet i 5 minutter, deretter på en raskere innstillinger i ytterligere 4 minutter.

3. Sett deigen i en oljet skål ved romtemperatur og la den stå i 2 timer og hell den tilbake og brett den i konvolutt-form etter 1 og 2 timer.

4. Skaler deig i stykker på 200 g på en melete arbeidsoverflate og la hvile i ytterligere 30 minutter dekket med plastfolie.

5. Hell tilbake for siste gang og deretter strekk, brett og rull deigen til en baguette-form på en melete arbeidsoverflate. Sett på et brett strødd med semulemel, sømsiden ned. Bruk en sikt og gi baguetten et lett lag mel over toppen, og dekk deretter med plastfolie og la stå på et varmt sted inntil størrelsen er doblet.

Les mer

BAKING

Hell 100 ml vann på bunnen i ovnsrommet. Still ovnen til varmeprogrammet True fan cooking PlusSteam. Trykk på PlusSteam-knappen og la ovnen forvarmes til 230 °C*.

Foreta to kutt langs lengden av baguetten med en liten skarp kniv, en foran den andre i midten.

Sett brettet i ovnen, reduser temperaturen til 200 °C og stek i 15 til 20 minutter eller inntil det er gyllenbrunt.

*Over-/undervarme: Forvarm ovnen til 240 °C. Sett brettet i ovnen og reduser til 220 °C, stek i 15 til 20 minutter eller inntil det er gyllenbrunt

GYLLEN BRIOCHE

DEIG

350 g vanlig hvetemel

36 g finkornet farin

7 g fint havsalt

10 g fersk gjær

48 g melk

HOLD TILBAKE

105 g mykt smør

SAMMENPISKET EGG

1 egg

Klype salt

Hvorfor ikke bruke briochebollene til å lage den ultimate burger? Bare tilfør en stor og saftig postei, ditt valg av ost, sauser og salat. Enkelt.

METODE

1. Tilsett alle ingredienser, unntatt smøret, til blandeskålen med deigkroken festet på plass. Sørg for at salt og gjær ikke kommer direkte i kontakt med hverandre før du begynner å blande.

2. Bland i en lav hastighet i 5 minutter, deretter på en raskere innstillinger i ytterligere 4 minutter.

3. Tilsett smør sakte til blanderen mens den er på lav hastighet til smøret blandes grundig.

4. Sett i en oljet skål ved romtemperatur og la den stå i 2 timer og hell den tilbake og brett den i konvolutt-form etter 1 og 2 timer.

5. Skaler deigen i stykker på 100 g. Form deigen i baller på en lett melet arbeidsoverflate, og sett deretter på et brett med bakepapir med plass mellom dem. Dekk med plastfolie og la stå på et varmt sted inntil størrelsen er doblet

Les mer