FINN DIN PERFEKTE KJØKKENVENTILATOR

FINN DIN PERFEKTE KJØKKENVENTILATOR

Velge riktig kjøkkenventilator? Enkelt.

Fra maten du elsker til størrelsen på kjøkken, er det mye å tenke på. Den praktiske kjøpsveiledningen hjelper deg med å ta en god beslutning.

MAT

Hvis du friterer, griller eller steker med damp trenger du en mer kraftig ventilator. Fiskeaktig, sterk og sterktluktende mat vil også kreve større innsug. Ikke bare på grunn av lukten, men fordi fett kan bygge seg opp for å nå flekker og skade de vakkert malte veggene dine.

Strøm

Hvis du ofte lager mat med sterk lukt eller har et stort kjøkken, trenger du en kraftigere kjøkkenventilator. Slik regner du ut den laveste ekstraksjonshastigheten du trenger:

1. Mål: kjøkkenets lengde, bredde og høyde.
2. Multipliser: lengde x bredde x høyde = romfang.
3. Multipliser: romfanget x 12 = laveste ekstraksjonshastighet.

Enkelt.

Dette gir deg den laveste ekstraksjonshastigheten for 12 luftendringer per time. Mellom 8 og 12 luftendringer anbefales.

Luftsirkulasjon

Har du en ekstern vifte?

Avtrekksventilatorer fjerner tung luft fra kjøkkenet gjennom en luftkanal, så du må ha tilgang til avtrekk på utsiden. Jo lenger du plasserer den fra avtrekket, desto kraftigere motor trenger du.
Resirkulasjonsventilatorer trenger ikke tilgang til friluft. Luft suges gjennom et fettfilter og deretter et trekullfilter for å rense luften før den returneres, fin og frisk, til kjøkkenet ditt.
#EASYTIP: slå på ventilatoren før du begynner å lage mat for å få sirkulasjonen eller avtrekket i gang.

TYPE KJØKKENVENTILATOR

Det er mange stiler å velge blant. La oss introdusere deg for:

Veggdekorativ ventilator – enten det er flat eller pipestil, så kommer disse uttrekkbare ventilatorene i en rekke størrelser for å passe med ditt kjøkken.
Øydekorativ ventilator – en perfekt match for sosiale kjøkken med en kokeøy. Disse pipeventilatorene er hengt opp fra taket, ikke veggmonterte.
Innebygd – for å passe inn med stilen på kjøkkenet, disse kan gjemmes bort når du ikke lager mat.
Bygget under – Spar plass og sett ventilatoren under skapet over koketoppen. Den er helt skjult til det er på tide å lage mat. La det være 40 cm – 75 cm mellom koketoppen og ventilatoren avhengig av modellen du velger. Vær trygg og sjekk plassen din før du kjøper!

STØY

For et stillere kjøkken, bør du velge en ventilator med lavere desibeleffekt (dB). Våre ventilatorer varierer mellom 50 og 65 dB. Til sammenligning måler vanlig kjøkkenprat 62 dB og en kokende kjele 42 dB. For ventilatorhetter kan avtrekksdesignen gjøre hele forskjellen. For en stillere ventilatorer bør du tenke på bøyinger, lengde, tverrsnitt og materialet på avtrekket. Men husk, laveste ekstraksjonshastighet er viktigere enn volum. En stille ventilator uten nok kraft er like bra som en stille støvsuger som ikke suger opp støv.

Rengjøring

Enkelte filtre må skiftes ut, andre kan vaskes og gjenbrukes. Fettfiltre fanger opp fett og matpartikler og bør rengjøres eller skiftes ut hver 15 – 100 timer avhengig av type. For resirkulasjonsventilatorer fjerner aktive karbonfilter lukter og bør rengjøres eller skiftes ut om lag hver 4 måned.

Gjenbrukbare filtre – Vaskbare filtre av trekull, metallnett og rustfritt stål kan vaskes for hånd eller settes i oppvaskmaskinen på et 65 °C intensivt program. Enkelt. Gjør dette hver 2-3 måneder opp til 5-6 ganger.
Utskiftbare filtre – Engangs trekull- og papirfiltre bør skiftes ut om lag hver 4 måned.

KLAR FOR Å VELGE KJØKKENVENTILATOR?

Utforsk utvalget vårt nå. Fra tradisjonelle takventilatorer til stilig moderne design med smarte funksjoner som selvrengjøring.